Den förväntansfulla publiken i Holje Park.

Olofström
En dag fylld av mörka moln och eventuellt annalkande åska såg inte mycket lovande ut för aktiviteter utomhus. Men allsång var planerad i Holje Park i Olofström.

Allsångsledaren Lina Wägbo.

Lina Wägbo skulle vara allsångsledare. Det lokala gästartisterna som utlovades var Håkan Windahl, Mia Moilanen och Ville Löfgren som blivit det nya stjärnskottet ifrån Gyllen Tider filmen ”Sommartider”. Showen skulle dra igång kl. 18:00. Precis när uret visade den tidpunkten så öppnade himlen sig för att släppa fram solsken och stämningen blev på topp. Den före detta Wizex inhopperskan Lina Wägbo kunde köra igång underhållningen. På allsångens låtlista fanns låtarna ”Inget Stoppar oss nu”, ”Turistens Klagan”, ”Jag ljuger så bra”, ”Genom Eld”, ”Inatt jag drömde”, och ”Sommartider”. Mörrums stora röst Håkan Windahl var den första gästartisten som kom ut på scenen och körde en egenskriven låt som efterföljdes av en Cornelis Vreeswijk låt som det blev allsång på. Därefter var det Mia Moilanens tur att bjuda på en rocklåt av gruppen Journey och sedan fick publiken sjunga med i en hitlåt av Linda Bengtzing. Ville Löfgren var den sista gästartisten och han bjöd som väntat på ett par Gyllene Tider låtar och en personligt utvald rocklåt.

Ville Löfgren

Lokalkändisen Erika Silfver dök däremellan upp och bjöd på humor. Det blev en strålande dag i Olofström med bra musik, , extranummer, underhållning och glädje. Man fick skratta, njuta och sjunga med. Detta var sommarens sista allsång och sammanfattningsvis blev detta en väldigt lyckad och mäktig final som fick avsluta festivalsommaren denna fina onsdagskväll.

Mia Moilanen
Håkan Wihndahl

Text & Foto: Paul Karlsson

Föregående artikelVad är alternativet?
Nästa artikelNu firar tjejgänget från Pukavik 70-års jubileum!