Sölvesborg
2008 startade Ola Nilsson ONB Bygg och han berättar att företaget med sina tio anställda fixar allt och det de inte fixar löser de.
De har ett bra samarbete med Ekstrands fönster, LB-hus och Reform hus och gör också egna hus i lösvirke. De gör allt som att förstärka betongen i Hörviks hamn till att byta fönster och renovera eller bygga nya exklusiva hus allt från kundens önskemål. Kunderna är 50 procent privatkunder och 50 procent företagskunder. ONB Bygg har att göra hela tiden och det tror Ola beror på att de har en sådan bredd i företaget. Jobben har ökat succesivt, men de försöker hålla det på lagom nivå så de kan utföra jobben med god kvalité. De jobbar i området Blekinge, Skåne och Småland. På deras hemsida kan man titta på referenser och se massor av hus de har byggt och renoverat genom åren.
ONB Bygg blir ofta anlitade att renovera äldre hus. Innan Ola startade sitt företag var han anställd i ett annat byggföretag i Sölvesborg. Där hade han Johan Bengtsson som lärling och han var den förste som företaget anställde 2011 och 2022 blev Johan delägare. Ola säger att det är viktigt att ge lärlingar praktikplats för de är ju framtiden för byggbranschen och ska ta över sen. ONB Bygg tog emot två lärlingar för tre år sedan och de är anställda idag. Stämningen är på topp när vi sitter och dricker kaffe en fredags f m i början av september. Jag frågade Ola hur många år han har jobbat inom branschen och efter att ha funderat en stund kom han fram till att det är i 31 år. När vi satt och pratade kom vi fram till att det är Johan som har totalrenoverat ett hus som jag väl känner till och beundrat mycket. Renoverat och byggt om huset både invändigt och utvändigt.
Johan berättar att i början av 1990 talet var det lite enklare med ritningar av nya hus. Idag ska till och med spröjsmåtten på fönstren finnas med på en ritning. Kommer ni med en husritning till ONB Bygg AB så hjälper de till med allt som bygglov och alla tillstånd och lämnar bra garanti på jobbet.
Text: Monica Oredsson
Foto: Privat

Föregående artikelBesvärliga träd bör ses över inför hösten.
Nästa artikelMassage – Mer än bara avkoppling